homeworktime professionele hulp bij thuis organisatie

recycle & tweedehands

in alfabetische volgorde
x

 • books4life
  je kunt hier je boeken doneren. de opbrengst van de verkoop gaat naar goede doelen als amnesty international en oxfam novib. de winkels zitten in amsterdam, utrecht, groningen, maastricht, eindhoven, nijmegen en tilburg.
  x
 • dorcas
  deze stichting helpt mensen in nood en diepe armoede. hun projecten strekken zich uit over oost-europa, afrika en azië. tweedehands textiel en goederen die je doneert worden gebruikt voor hulpverlening in het buitenland of worden verkocht in hun winkels. kijk hier voor inzamelpunten.
  x
 • dress for success
  deze vrijwilligersorganisatie helpt werkzoekenden met weinig financiële middelen om zich representatief te kunnen kleden voor een sollicitatiegesprek. representatieve kleding kun je afgeven bij een van hun winkels.
  x
 • edukans
  met de najaarsactie schoenmaatjes vullen kinderen voor kansarme leeftijdsgenootjes wereldwijd een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. vanaf september staan de inleverpunten op de site. er wordt een vrijwillige bijdrage in verzendkosten gevraagd (6 eur in 2016).
  x
 • elk gooisch matras komt van pas
  deze bevlogen vrijwilligersorganisatie zamelt in voor vluchtelingen die opnieuw moeten beginnen en voor klanten van de voedselbank. van kleding tot huisraad, van fiets tot pc. ze zijn gevestigd in een gymzaal in bussum waar nu ook echte ateliertjes ontstaan, voor reparatie en creatie. onder ‘contact’ vind je hun adres en openingstijden.
  x
 • emmaus
  deze organisatie neemt tweedehands spullen aan en verkoopt ze in haar winkels en op markten. de opbrengst gaat naar dak- & thuislozen en naar armoedebestrijding in binnen- en buitenland. je kunt je spullen afgeven bij één van de vestigingen. vele daarvan kunnen de spullen ook komen ophalen.
  x
 • goedzak
  de goedzak van design studio waarmakers is nog in de pilot-fase (eindhoven en dit najaar in amsterdam). tweedehands spullen die je in deze zak op straat zet mogen door anderen meegenomen worden. handig in de grote steden waar veel voorbijgangers zijn.
  xx
 • h&m
  met hun initiatief long live fashion zamelt h&m -van ieder merk- kleding en huishoudtextiel in in haar winkels. voor een volle boodschappentas krijg je een kortingsbon van 15% op een artikel naar keuze. de textiel wordt opnieuw gebruikt of gerecycled.
  x
 • kringloopwinkels
  over het hele land zijn kringloopwinkels die tweedehands meubelen en artikelen aannemen en in hun winkels verkopen. de opbrengst gaat naar diverse (regionale) maatschappelijke doelen als ouderen, minder validen en het milieu. kringloopwinkels halen de grote spullen meestal gratis op.
  x
 • leger des heils
  je kunt kleding, schoenen, gordijnen en zachte knuffels doneren door deze naar de dichstbijzijnde kledingcontainer of vestiging van het leger des heils te brengen. er zijn ook vaak huis-aan-huis-acties waarbij je een envelop met een kledingzak ontvangt. de kleding wordt hergebruikt of gerecycled.
  x
 • marktplaats
  bijna niet meer weg te denken. voor alle tweedehands, kopen en verkopen.
  x
 • de meubelvermaker
  oud meubilair heeft vaak een mooie geschiedenis. zonde om het zomaar af te danken. de meubelvermaker knapt meubels op, maakt ze weer helemaal van deze tijd en klaar voor hernieuwd gebruik.
  x
 • packmee
  kleding, schoenen, huishoudelijk textiel, brillen en gehoorapparaten doe je in een doos, je print een label en geeft de doos mee aan een pakketbezorger van post nl. alles wordt zoveel mogelijk hergebruikt. opbrengsten komen ondermeer ten goede aan kika en kinderpostzegels.
  x
 • repair café
  in plaats van weggooien zijn veel spullen na een kleine reparaties weer te gebruiken. kleding, meubels, electrische apparaten, fietsen en speelgoed worden ter plekke gerepareerd door vrijwilligers met practische kennis. toegang is gratis, een donatie achteraf wordt gewaardeerd.  kijk hier voor de locaties waar repair cafés worden georganiseerd.
  x
 • speelgoedbanken
  veelal losstaande organisaties die speelgoed inzamelen en doneren aan kinderen van gezinnen die onder de armoedegrens leven. voorbeelden zijn de speelgoedbanken van amsterdam, amersfoort, haarlem en de meern.
  x
 • stichting baby hope
  deze stichting zamelt ongebruikte (delen van) kraampakketten in voor hygiënischere bevallingen in afrika, india, zuid-amerika en oost-europa met als doel het aantal sterfgevallen terug te brengen. je kunt het materiaal inleveren bij één van de ruim 300 vrijwilligers.
  x
 • stichting babyspullen
  ze zamelen babyspullen en kleertjes in voor gezinnen met een baby op komst en die het zelf niet zo breed hebben. op diverse plaatsen staan inzamelcontainers.
  x
 • the next closet
  een site om tweedehands designer kleding en accessoires te kopen en verkopen. hun missie is om je garderobe een tweede leven te geven en te investeren in kwaliteit.
  x
 • velo vintage
  heb je al jaren een oude fiets staan of blijft die over uit een inboedel, overweeg hem te laten upgraden naar deze tijd. velo vintage maakt er een prachtige designer fiets van met jouw persoonlijke signatuur.
  x
 • zending over grenzen
  deze organisatie ontvangt graag warme kleren, schoenen, bedden, matrassen, beddengoed, lapjes stof, breiwol, naaimachines, alles wat kansarme gezinnen in oost-europa kan helpen. er zijn diverse inzamelpunten bij particulieren. de centrale organisatie zit in almere.
Volg Home Work Time op Linkedin Volg Home Work Time op Facebook Volg Home Work Time op Pinterest
Home Work Time - Professional Organizing Home Work Time - Professional Organizing disclaimer